Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια – Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια – Πέφτει η θερμοκρασία την Πέμπτη
Συννεφιά στην Αθήνα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή , ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι χαμηλή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με βροχές στα κεντρικά και βόρεια και βελτίωση την Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή , ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι χαμηλή
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες από την Τετάρτη και θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ , τοπικά 8 στα νότια

Σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στα κεντρικά και τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια όπου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές ώρες, θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός το Σάββατο


Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με παροδική βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη και τους 13 Πέμπτη και Παρασκευή

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από τους 18 βαθμούς την Τετάρτη θα πέσει περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη και Παρασκευή.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα