Καιρός: Τοπικές βροχές στην Κρήτη – Σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα

Καιρός: Τοπικές βροχές στην Κρήτη – Σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση ανέμων στο Αιγαίο από το απόγευμα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές βροχές στα νότια – κυρίως στη Κρήτη – με βελτίωση από το απόγευμα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 με 8 μποφόρ


Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στην Κρήτη, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 15 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 17 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 3/3/1953 είχαμε χιονοπτώσεις στα βόρεια της Αττικής και χιονόνερο στο κέντρο. Το 1957 σημειώθηκαν πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Δ. Μακεδονίας, προβλήματα στις συγκοινωνίες. Το 2016 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στην Αχαΐα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα