Καιρός: Βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός: Βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISS

Διατηρείται η αστάθεια στα ηπειρωτικά. Επικράτηση βορείων ανέμων 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια μέχρι το τέλος της εβδομάδος , κανονικές θερμοκρασίες με βοριάδες 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Την Πέμπτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 με ενίσχυση αργότερα στο Ανατολικό Αιγαίο . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα όμβροι και στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/6/1946 επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική. Το 1961 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Θεσσαλία και Αγρίνιο. Δύο νεκροί από κεραυνό στο Νομό Λαρίσης. Το 2014 είχαμε πλημμύρες και χαλάζι στο Νομό Σερρών. Το 2015 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα