Καιρός: Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
Ηλιοφάνεια στην Αθήνα Nick Paleologos / SOOC

Παροδικά φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά, άνεμοι έως 5 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά.
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη.

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές μέχρι περίπου και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος με λίγα ασθενή φαινόμενα στα ανατολικά και νότια , βοριάδες ως 6 μποφόρ και επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές για την εποχή . Το ερχόμενο Σαββατ6οκύριακο θα έχουμε βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 19 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός-Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 17/10/2004 είχαμε 33°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω καταβατικών ανέμων.

Το 2006 εκδηλώθηκαν πλημμύρες με δύο νεκρούς στην Κρήτη και είχαμε σημαντικές καταστροφές. Πρώιμη χιονόπτωση σημειώθηκε στο Πήλιο και την Πάρνηθα άνω των 1200μ, με αρνητική ελάχιστη θερμοκρασία στη Πτολεμαΐδα (-0.8).

Το 2011 είχαμε χιονόπτωση στα ορεινά άνω των 900μ (Πήλιο, 20εκατοστά στα Χάνια).

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Αλμπέρ Καμί υπήρξε ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς του 20ου αιώνα και τα γραπτά του επηρέασαν κάθε πτυχή των γραμμάτων (φιλοσοφία, λογοτεχνία ακόμη και πολιτική). Ενώ πολλοί γνωρίζουν το συγγραφικό έργο του Καμύ λίγοι γνωρίζουν την πτυχή του και ως βοηθός Μετεωρολόγος. Ο διαπρεπής Γάλλος μαθηματικός και γεωφυσικός Jean Coulomb που ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Φυσικής του Ινστιτούτου Γεωλογίας του Αλγερίου έχοντας ακούσει για τη δεινή οικονομική κατάσταση του Καμύ, τον συνάντησε και του πρόσφερε μια θέση εργασίας, ως προσωρινού βοηθού στη μετεωρολογία, με μισθό 1.000 φράγκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα