Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο

Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων τις επόμενες ημέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το ΝΕWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί
  • Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου τοπικά στους 22 με 24 βαθμούς
  • Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν προοδευτικά και στα μέσα της εβδομάδος θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά αρχικά και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5, στα νότια και ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.


Καιρός Πέμπτη

Στα βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στα δυτικά και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα