Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο – Πέφτει η θερμοκρασία από Παρασκευή

Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο – Πέφτει η θερμοκρασία από Παρασκευή
Ηλιοφάνεια στον θεσσαλικό κάμπο eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές το επόμενο διήμερο, αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές μέχρι και την Πέμπτη. Από την Παρασκευή και μετά αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς αλλά από την Παρασκευή και μετά θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ μέχρι την Τετάρτη, ενώ από την Παρασκευή τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τις θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα . Ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά με παροδική αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή και μετά.

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα . Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2022

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 25 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στη Μακεδονία από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-04-2022

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-05-2022


Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 βαθμούς Κελσίου εως την Πέμπτη ενω την Παρασκευή και το Σάββατο θα πέσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα