Καιρός: Βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, βελτίωση το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Το επόμενο διήμερο θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο
  • Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ
  • Το Σαββατοκύριακο λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Σύμμαχος ο καιρός σε στεριά και θάλασσα για το εορταστικό τριήμερο
     

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2020

Νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-02-2020

Στην ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-03-2020

Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-03-2020

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη μ θερμοκρασίες περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version