Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές MotionTeam

Μεταβολή του καιρού από τα ΒΔ με βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σε όλη τη χώρα λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Tις νυχτερινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, και από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και αργά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 9/1/1966 το χιόνι στην πόλη του Βόλου φτάνει το μισό μέτρο, -7.2°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Ν. Αγχίαλο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα