Καιρός: Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα εξασθενήσουν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα εξασθενήσουν
Eurokinissi

Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα και άνεμοι έως 7 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά -Πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/11/2001 είχαμε χιονόπτωση στα Ιωάννινα. — Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές με πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε Λακωνία, Αττική και Μυτιλήνη και είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε πόλεις της Δ. Μακεδονίας. — Το 2013 προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από θυελλώδεις ανέμους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα