Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές σε Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές σε Κυκλάδες και Κρήτη
Βροχερός καιρός αναμένεται την Τετάρτη Eurokinissi

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τοπικά ισχυρές σε Κυκλάδες και Κρήτη –Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης
  • Η θερμοκρασία θα πέσεις κατά 3 με 4 βαθμούς στα ανατολικά και νότια , αλλά δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα δυτικά τα 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ

Την Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά , ενώ το θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης . Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια κατά 4 περίπου βαθμούς και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 15 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 31/3/2002 είχαμε ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα