Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ύφεση των φαινομένων στα δυτικά από το απόγευμα της Τρίτης. Η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές με τοπικές χαλαζοπτώσεις και ύφεση φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα θα μας επηρεάσουν με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά -Πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδος

Σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται κατά διαστήματα στα δυτικά και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις βραδινές ώρες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/11/1995 είχαμε -8 βαθμούς Κελσίου ελάχιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2001 σημειώθηκαν πλημμύρες στην Κεφαλονιά. Το 2005 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στη Φλώρινα. Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα με 150 χιλιοστά βροχής στην Άρτα και πλημμύρες στην Ηλεία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα