Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Βελτίωση από το Σάββατο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Βελτίωση από το Σάββατο
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το Σάββατο, όταν και θα έχουμε βελτίωση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

 • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

 • Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση

 •Από την Κυριακή άνοδος της θερμοκρασίας
 

Σήμερα Παρασκευή στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται βροχές, χιόνια στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Φεβρουαρίου
Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Φεβρουαρίου
Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και το πρωί στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 και
στα νότια 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως
προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Φεβρουαρίου
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με λίγες βροχές το Σάββατο

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές το Σάββατο. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 πμ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί του 10 με 13 βαθμούς Κελσίου έως την Κυριακή , ενώ τη Δευτέρα θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου .

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και με θερμοκρασίες περί τους 10ο με 12 βαθμούς Κελσίου ως την Κυριακή και αισθητή άνοδο τη Δευτέρα στους 16 βαθμούς Κελσίου .

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version