Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Βροχή στην Αργολίδα Eurokinissi

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά που από το απόγευμα θα σταματήσουν

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο

 

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 7/3/1916 είχαμε 10 νεκρούς από ισχυρή χιονοθύελλα στη Δ. Μακεδονία. Το 1967 Χιονοπτώσεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Το 2002 είχαμε 25°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα. Το 2011 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (από Νάουσα μέχρι και Άμφισσα). Χιονόστρωση και στη Θεσ/νίκη. Χιονοκαταιγίδες στη Ν. Εύβοια, στο κέντρο της Αθήνας και τα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version