Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Με θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ την Τρίτη.
  • Πολλές βροχές θα έχουμε την Τρίτη και Τετάρτη.

Την Κυριακή θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά από το μεσημέρι.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι βροχές θα ενταθούν μετά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του νοτίου Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα κεντρικά και βόρεια βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Οι βροχές πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια..

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στην Αθήνα

Με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Παροδικές βροχές την Δευτέρα.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με παροδική βροχή το Σάββατο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα