Κακοκαιρία Αθηνά: Φέρνει βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Κακοκαιρία Αθηνά: Φέρνει βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
George Vitsaras / SOOC

Τοπικά ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη και Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει αλλά όχι σημαντικά και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε Πέμπτη και Παρασκευή κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που κατά τόπους θα είναι έντονες
  • Η θερμοκρασία σε πτώση και τις επόμενες ημέρες θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά κυρίως στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Σήμερα πρόσκαιρα οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ στο Ιόνιο

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία στη δυτική, κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και στα βόρεια θα φτάσει τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 22 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοανατολικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί με την

ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα