Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες από το απόγευμα της Κυριακής

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες από το απόγευμα της Κυριακής
Σύννεφα στον ουρανό πάνω από την πόλη των Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Χαλάει εκ νέου από το απόγευμα ο καιρός από τα δυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ

 

Την Κυριακή στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και ξανά από το απόγευμα . Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διεθύνσεις 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες και ξανά από το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 23/1/2006 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις σε Θράκη και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της Κεντρικής Ελλάδας. Το 2009 σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στη Δυτική Μακεδονία ενώ το 2013 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στην Πρέβεζα. Το 2016 σημειώθηκε Χιονόστρωση στα πεδινά της Σκιάθου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version