Καιρός: Βροχές στα βόρεια, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά

Καιρός: Βροχές στα βόρεια, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά
Σύννεφα στον ουρανό Eurokinissi

Άστατος ο καιρός στα νότια και θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια –Χιόνια σε ορεινά και βόρεια ημιορεινά –Λίγα φαινόμενα στα νότια
  • Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και στα βόρεια κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Τη Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 10 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 με 21 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.


Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: στις 22/3/1962 είχαμε μεγάλες καταστροφές από ξαφνικές πλημμύρες στις Σέρρες λόγω απότομης αύξησης της θερμοκρασίας.— Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με μεγάλο αριθμό κεραυνών στην Ήπειρο, Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο. — Το 2003 σημειώθηκε χιονόπτωση στα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα