Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας στα βόρεια

Καιρός: Υποχωρεί ο καύσωνας στα βόρεια
Καύσωνας στην Αθήνα Eurokinissi

Στα κεντρικά και νότια τοπικά θα έχουμε 4 με 41 βαθμούς Κελσίου. Αστάθεια στα Βορειοανατολικά Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου
  • Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά τα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας και τοπικά σε πολλές περιοχές φτάσαμε τους 40 βαθμούς Κελσίου και έτσι ο υδράργυρος στη Λαμία και στην Ελευσίνα έφτασε τους 42 °C Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι καταβατικοί άνεμοι και η τοπικότητα σε αυτές τις περιοχές που ειδικά στην Ελευσίνα εμπόδισαν την ασθενή θαλάσσια αύρα να φτάσει μέχρι την πίστα του αεροδρομίου όπου υπάρχει ο μετεωρολογικός κλωβός.

Αντίθετα μέσα στη πόλη της Ελευσίνας όπου υπήρχε ο σταθμός του ΕΑΑ η θερμοκρασία λόγω της θαλάσσιας αύρας δεν ξεπέρασε τους 39 βαθμούς. Να συμπληρώσουμε ότι σε περιοχές όπου δεν μπορούσε να φτάσει η θαλάσσια αύρα οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες , όπως στον σταθμό του ΕΑΑ στον Ασπρόπυργο που έγραψε 41.3 και βρίσκεται πιο κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από ότι ο σταθμός του ΕΑΑ στην Ελευσίνα. Η Μάνδρα ακόμα έδωσε επίσης 41.8 βαθμούς Κελσίου.

Στην προοπτική του καιρού τα προγνωστικά δεν αλλάζουν και έτσι την Κυριακή η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, ενώ στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση. Κατά τα άλλα στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 27/6/2009 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στις Σποράδες. Το 2010 εκδηλώθηκε καταιγίδα με μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών στην Αττική. Το 2011 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Το 2014 είχαμε πλημμύρες στη Θεσ/νίκη, χαλάζι στο Κλειδί Ημαθίας και θυελλώδεις ανέμους στον Ν. Καβάλας με έναν τραυματία. Το 2015 ανεμοστρόβιλος επηρέασε την Αγ. Μαρίνα Χανίων, υδροσίφωνας στα Χανιά. Πλημμύρες στην Κύμη και το Ρέθυμνο. Δύο τραυματίες από κεραυνό στον Ψηλορείτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα