Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Τρίτη

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Τρίτη
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Παρότι ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, τα πολύ ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες, το πρωί ενώ αργότερα θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση μέχρι το βράδυ. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Τοπικά ισχυρά φαινόμενα το πρωί σε Δωδεκάνησα Κρήτη και πιθανόν Κυκλάδες

* Η υπόλοιπη εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με τον καιρό

* Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά

 

Την Τρίτη αρχικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και πιθανώς τις Κυκλάδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει άστατος καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Έτσι ο υδράργυρος θα  φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά νεφελώδης με πιθανότητα αστάθειας στην Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ή μπόρες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στην Θεσσαλονίκη με εξασθένηση

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα