Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής

Καιρός: Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής
Πλημμυρισμένος δρόμος από έντονη βροχόπτωση eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Έντονες βροχές και καταιγίδες έως και το μεσημέρι της Κυριακής
  • Η  θερμοκρασία θα πέσει είναι χαμηλή και θα συνεχιστούν και οι χιονοπτώσεις σε ορεινά κυρίως Κεντρικής Ελλάδος (900μ). 
  • Οι άνεμοι θα διατηρηθούν πολύ ενισχυμένοι στα ανατολικά και νότια στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ
 

Για την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα, θα συνεχιστούν αρχικά οι ισχυρές βροχές και κατά τόπους οι καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 και από το απόγευμα στο κεντρικό και πιθανόν βόρειο Αιγαίο να φτάσουν και τα 10 μποφόρ . Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές στην Αττική – Έντονα φαινόμενα νωρίς και εξασθένηση αργότερα

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη    

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version