Κακοκαιρία Φίλιππος: Χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού παρατηρούνται προβλήματα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού παρατηρούνται προβλήματα
Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία INTIME

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα της κακοκαιρίας Φίλιππος στη χώρα. Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι κλειστά τα σχολεία. Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, ενώ πολλές περιοχές της χώρας και της Αττικής ξύπνησαν ντυμένες στα λευκά λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας άφησε πίσω του όμως και αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Αυτή την ώρα κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες διεξαγόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκε ότι διεκόπη η κυκλοφορία:

στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου- Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

στη Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

στη Λεωφόρο Χασιάς στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του “414” στρατιωτικού νοσοκομείου μέχρι το Πάρκο Ανατολής

στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπως αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 10:30, σήμερα (11/3), αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 09:40 διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Στην απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης την Παρασκευή (11/03), τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής, της Δυτικής Αττικής και του κεντρικού τομέα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτών δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, με εξαίρεση το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

– Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στην ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Με αφορμή την απόφαση ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι μετά την αξιολόγηση των καιρικών φαινομένων τα μέτρα συνεχίζονται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. “Είναι αναγκαίο όλοι να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Συνίσταται αυστηρά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικούς άξονες με μεγάλη χιονόπτωση”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια και κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς , στα δυτικά τους 9 και στο Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, έτσι στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες και στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολικήΠελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα