Κακοκαιρία την Τρίτη με έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Κακοκαιρία την Τρίτη με έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
MotionTeam

Η θερμοκρασία σταθερά σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

  • Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή στα νότια αλλά στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

 

Την Τρίτη προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 με 23 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες

 

Στην Αττική  προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που από το αργά απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 12/1/1989 είχαμε πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. Το 1997 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το Λουτράκι και την Κόρινθο με εκτεταμένες καταστροφές. — Το 2002 χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα