Κακοκαιρία: Βροχές και πλημμύρες στην Αττική – Πού σημειώθηκαν προβλήματα

Κακοκαιρία: Βροχές και πλημμύρες στην Αττική – Πού σημειώθηκαν προβλήματα
Κεραυνοί πάνω από την Αθήνα (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Στην Αττική ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, όπως νωρίτερα σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Στην Εύβοια ένας περιπατητής αγνοείται στο όρος Δίρφυς.

Σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες που πλήττουν την πρωτεύουσα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορα σημεία, κυρίως από Δροσιά, Διόνυσο, Χαϊδάρι, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Ψυχικό. Στην Λ. Σταμάτας, πέντε οχήματα ακινητοποιήθηκαν από την υψηλή στάθμη του νερού στο δρόμο και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά σε ασφαλές σημείο, οδηγών και επιβαινόντων.

Στο Αιγάλεω ένα δέντρο καταπλάκωσε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε επιπλέον τρεις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ωρωπό.

Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν νωρίτερα στον Βόλο και στην Θεσσαλονίκη με περίπου αντίστοιχες κλήσεις προς την Πυροσβεστική, ενώ στην Εύβοια όπου επίσης τα φαινόμενα είναι πολύ ισχυρά, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός περιπατητή που αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε στο όρος Δίρφυς.

Ο ίδιος εγκατέλειψε το όχημά του σε ένα σημείο που εντοπίστηκε ενώ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική ανέφερε πως θα προσπαθούσε να φτάσει περπατώντας στο καταφύγιο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, ακολουθώντας ένα μονοπάτι. Στο σημείο επιχειρούν άντρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες, εθελοντές και μέλη ορειβατικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα