Kαταιγίδες στα βορειοδυτικά την Παρασκευή

Kαταιγίδες στα βορειοδυτικά την Παρασκευή
Βροχή στον Πειραιά την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020. (EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ) Eurokinissi

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο και Ηπειρο με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Στα βορειοδυτικά καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση –Προς το βράδυ ξανά φαινόμενα στα Βορειοανατολικά

  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

  • Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ

 

Την Παρασκευή προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επηρεάσουν και τη βορειοανατολική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 26 με 29 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/10/2009 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. — Το 2010 είχαμε πλημμύρες σε Σάμο και Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκε υδροσίφωνας στα Σφακιά και το 2012 ανεμοστρόβιλος στη Βασιλική Λευκάδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα