Καύσωνας: Έρχεται την Δευτέρα η μεγάλη κορύφωση

Καύσωνας: Έρχεται την Δευτέρα η μεγάλη κορύφωση
Καύσωνας Eurokinissi

Επιβεβαιώνεται η έλευση του μεγάλου καύσωνα από τη Δευτέρα (2/8). Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Επιβεβαιώνονται τα μέχρι στιγμής προγνωστικά και το μέγιστο των θερμοκρασιών έρχεται τη Δευτέρα και για ένα τριήμερο θα έχουμε θερμοκρασίες ακόμη και της τάξης των 45 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στη Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Οι μετρήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας στην στάθμη των 850 hPa που έγιναν στις 0600 UTC το πρωί επιβεβαίωσαν τις τιμές των προγνωστικών μοντέλων και είχαμε 25.7 βαθμούς στην Αθήνα και 22. 2 βαθμούς στην Θεσσαλονίκη σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι αέριες μάζες θα ακολουθήσουν την πορεία που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Έτσι αύριο Κυριακή θα επικρατήσει αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 με 43 και κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι ελάχιστες ερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 25 με 28 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.


ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα κορυφώνεται ο καύσωνας σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις ησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Στην Αττική τη Δευτέρα η μέγιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται μεταξύ 41 και 42 βαθμών ενώ τοπικά ενδέχεται να φτάσει και τους 43 (χάρτης ΕΜΥ).


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Την Τρίτη το σκηνικό του καιρού δεν θα αλλάξει Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ανάλογη κατάσταση θα επικρατήσει και την Τετάρτη όπου θα επικρατήσει αίθριος και πολύ ζεστός καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ

Από την Πέμπτη υπάρχει τάση μικρής πτώσεως της θερμοκρασίας αλλά παρ’ όλα αυτά θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version