Λίγες βροχές στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση

Λίγες βροχές στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση
Σύννεφα Eurokinissi

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε έχει ήδη κινηθεί ανατολικά και ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο το οποίο για λίγο  θα επηρεάσει την Ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Έτσι στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα  εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 9 βαθμούς στα δυτικά τους 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 και στα νησιά του Αιγαίου τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 54 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 8 Φεβρουαρίου του 1965 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Χιόνια και στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα