Μέχρι το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα

Μέχρι το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα
Φθινοπωρινός καιρός Eurokinissi

Η κακοκαιρία προοδευτικά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υποχωρήσει. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο τα περισσότερα φαινόμενα, με βαθμιαία ύφεση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν αρχικά τα 7 με 8 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα γίνουν ΝΔ και θα εξασθενήσουν

Την Τρίτη στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες μετά το μεσημέρι με βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως από τα δυτικά τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες νότιοι 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8, και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 27 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 28 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική αρχικά βροχές η καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αρχικά βροχές η καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 13/10/1955 ημέρα Πέμπτη ο Βόλος μεταβλήθηκε σε υγρό τάφο. Απολογισμός 27 νεκροί και 23 τραυματίες. Υλικές ζημιές ανυπολόγιστες, δεκάδες σπίτια εξαφανίστηκαν και εκατοντάδες άλλα πλημμύρισαν. Ο Βόλος χάθηκε κάτω από τα νερά των έντονων βροχοπτώσεων από τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου και η βροχή μετατράπηκε σε σφοδρή καταιγίδα. Η συνέχεια σε άρθρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα