Σχεδόν αίθριος καιρός την Τετάρτη – Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος καιρός την Τετάρτη – Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος μας Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Γενικά αίθριος καιρός την Τετάρτη με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Από την Πέμπτη έως και την Δευτέρα 28 του μηνός ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βορειοδυτικά, αλλά και τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης κυρίως τα ανατολικά τμήματα της Ιβηρικής και νότια Γαλλία. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 23 Οκτωβρίου 2014 ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Μελέτη Ροδόπης και από τον ισχυρό άνεμο παρασύρθηκαν κεραμίδια και λαμαρίνες από σπίτια και αγροτικές αποθήκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές. Κόπηκαν, επίσης, καλώδια της ΔΕΗ, προξενώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Επίσης είχαμε χαλάζι στο Αγρίνιο και 150 δέντρα υπέστησαν ζημιές στο Αιτωλικό λόγω ανεμοστρόβιλου που πέρασε από τη Γουριά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα