Στη δίνη της κακοκαιρίας: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέα μεταβολή τη Δευτέρα

Στη δίνη της κακοκαιρίας: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέα μεταβολή τη Δευτέρα
Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα Eurokinissi

Η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί κυρίως από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν το επόμενο διήμερο. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή, και τις επόμενες ημέρες.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε για σήμερα η ΕΜΥ, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το απόγευμα και πιθανώς να συνοδεύονται σε μερικές περιοχές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν τοπικά στο Αιγαίο σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ νέα μεταβολή θα έχουμε τη Δευτέρα, οπότε θα επηρεαστούν τα δυτικά τα βόρεια το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με φαινόμενα που θα είναι ισχυρά. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν αύριο στα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Μέχρι και το μεσημέρι τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και μερικώς τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα δυτικά και θα αρχίσουν να εντείνονται οι βροχοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Στερεά την Ήπειρο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Αργά το βράδυ της Κυριακή τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει ασθενώς και στα ανατολικά στην Αττική, όπως διακρίνεται στον παραπάνω χάρτη.

Η αναλυτική εξέλιξη του καιρού για το επόμενο 48ωρο στο βίντεο που ακολουθεί:

Από την Τρίτη αυτό το κύμα θα εξασθενήσει, ενώ μια νέα διαταραχή θα επηρεάσει Πέμπτη προς Παρασκευή κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές..

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα