Θυελλώδεις βοριάδες, χιόνια και κρύο – Βαθμιαία βελτίωση από Τετάρτη

Θυελλώδεις βοριάδες, χιόνια και κρύο – Βαθμιαία βελτίωση από Τετάρτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά. Ποιές περιοχές θα πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας και από πότε θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα παρουσιάσει πτώση και θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ολικός.

Την Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές και πιθανώς στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα σταματήσουν. στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Την Πέμπτη στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα