Καιρός Πάσχα - Πιθανά ακόμη και "30άρια"

Βελτιωμένος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα
Βελτιωμένος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα EUROKINISSI

Πάσχα στην πόλη, αλλά με βελτιωμένο καιρό σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα. Βροχές τις επόμενες μέρες, "φτιάχνει" τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Με βελτιωμένο καιρό θα κυλήσουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Το επόμενο διήμερο πάντως και ειδικότερα την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε βροχές σε πολλές περιοχές της Δυτικής την Κεντρικής και την Βόρεια Ελλάδας, τα οποία από την Κυριακή των Βαΐων θα σταματήσουν .

Καιρός Μεγάλη Εβδομάδα -Υετός Ευρώπης έως Μ.Τετάρτη

Στο παραπάνω βίντεο μπορούμε να δούμε την κυκλοφορία των συστημάτων σε όλη την Ευρώπη, όπου διακρίνεται το σύστημα που έρχεται από τα Δυτικά και θα μας επηρεάσει πρόσκαιρα, αλλά από την Κυριακή και μετά αναπτύσσεται ανατικυκλωνική κυκλοφορία των συστσημάτων στα νότια, όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχουμε βροχές. Το βίντεο αυτό σταματά μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη όπου μέχρι εκεί τα στοιχεία μας είναι πολύ αξιόπιστα.

Καιρός Πάσχα - Πιθανά ακόμη και

Πάντως στη συνολική εικόνα του καιρού από πλευράς υετού παρατηρούμε οτι όλη τη Μεγάλη εβδομάδα , με βάση τα δεδομένα του ECMWF, οι προβλεπόμενες τιμές βρίσκονται κάτω από τα κανονικά επίπεδα και πρακτικά δεν προβλέπονται βροχές

Καιρός Μ. Εβδομάδα - Υετός στην Ελλάδα

Ο υετός των επομένων ημερών που παρουσιάζεται στο παραπάνω βίντεο, φτάνει σχεδόν μέχρι και τα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδος, πάντα με την επιφύλαξη ότι προς το τέλος του χρονικού διαστήματος τα αποτελέσματα είναι επισφαλή. Άμεσα πάντως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και τοπικά δυνατές βροχές την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο. Τώρα από πλευράς ανέμων δεν προβλέπονται σε γενικές γραμμές εντάσεις πάνω από 5 με 6 μποφόρ μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα καθώς οι βοριάδες που την Κυριακή των Βαΐων θα φτάνουν τα 7 μποφόρ προοδευτικά από τη Μεγάλη Δευτέρα θα εξασθενήσουν.

Καιρός Πάσχα - Πιθανά ακόμη και


Από πλευράς θερμοκρασιών σας παρουσιάζουμε την τάση των θερμοκρασιών για τις επόμενες ημέρες όπου υπάρχει ανοδική τάση και σε γενικές γραμμές και θα βρισκόμαστε σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 6 βαθμούς Κελσίου , σύμφωνα με το αξιόπιστο ECMWF της υπηρεσίας Copernicus/Effis

Καιρός Πάσχα - Πιθανά ακόμη και


Την πορεία της θερμοκρασίας των επομένων ημερών μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο που απεικονίζει την θερμοκρασία στη στάθμη των 850 hPa . Πολύ χαρακτηριστικά φαίνεται η άνοδος της θερμοκρασίας ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά κυρίως στη Νότια Ελλάδα.

Καιρός Μ. Εβδομάδα - Θερμοκρασίες στα 850 hPa

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την Μεγάλη Τρίτη.

Καιρός Πάσχα - Πιθανά ακόμη και

Παρατηρούμε ότι θα υπάρξουν πολλές περιοχές που θα έχουμε ακόμη και 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, κυρίως λόγω τοπικών συνθηκών.

Πάντως με δεδομένο ότι θα έχουμε περαιτέρω άνοδο από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά, όπως είδαμε στο προηγούμενο βίντεο, δεν αποκλείεται να φτάσουμε και σε 30αρια οδεύοντας προς το Πάσχα .

Από το NEWS 24/7 θα σας ενημερώσουμε με περαιτέρω στοιχεία τις επόμενες ημέρες για τις διαθέσεις του καιρού σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, έτσι ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε τις ετοιμασίες για τις εορταστικές ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Ενδεικτικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός, Πάσχα, Θοδωρής Κολυδάς, Καιρός Αθήνα, Καιρός Θεσσαλονίκη, Μεγάλη Εβδομάδα
SHARE: