Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής

Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής
Στιγμιότυπο από το Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες.

Στα βόρεια και σε μέρος της ανατολικής Ελλάδος θα επικρατήσει άστατος καιρός και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα