Υψηλές θερμοκρασίες έως τη Δευτέρα – Βροχές στα δυτικά και τα βόρεια

Υψηλές θερμοκρασίες έως τη Δευτέρα – Βροχές στα δυτικά και τα βόρεια
Ηλιόλουστος καιρός και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία Eurokinissi

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ και μόνο πρόσκαιρα θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο – Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Από την Τετάρτη και μετά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ και μόνο πρόσκαιρα θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη,την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-01-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΤΡΙΤΗ 12-01-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με
6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2021

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021

Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχή την Τρίτη και Τετάρτη

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Τρίτη και Τετάρτη. Η μέγιστη θερμοκρασία από 20 βαθμούς της Δευτέρας την Τετάρτη θα πέσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Η θερμοκρασία από τους 16 βαθμούς της Δευτέρας θα πέσει στους 8 βαθμούς την Τετάρτη.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα