Η ζωή μου όλη...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΙΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΝ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ), Γ. ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ (ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), Γ. ΚΟΥΡΤΗΣ (ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ) ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ι. ΤΕΝΤΕΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΙΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΝ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ), Γ. ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ (ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), Γ. ΚΟΥΡΤΗΣ (ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ) ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ι. ΤΕΝΤΕΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Το γνωστό εστιατόριο L'Abreuvoir έχει ξεχαστεί στην εποχή που το κάπνισμα είχε απαγορευθεί σε δημόσιους χώρους, έτσι όταν ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης που συνέτρωγε με υψηλούς ομοτράπεζους ζήτησε τασάκι για να καπνίσει του το αρνήθηκαν. Ακολούθησε χάος

Ποιος είδε τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και δεν τον φοβήθηκε όταν ζήτησε τασάκι για να καπνίσει σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, ενώ φυσικά ξέχασε μια μικρή λεπτομέρεια ότι έχει καιρό τώρα απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Τι το’θελαν οι άμοιροι σερβιτόροι και του είπαν ότι  απαγορεύεται το κάπνισμα, προτείνοντάς του ευγενικά να μεταφερθεί με τη παρέα του σε ένα από τα τραπέζια έξω.

Εκείνος ήταν ανένδοτος. "Όχι θα κάτσουμε εδώ", είπε θυμίζοντάς μου τα μικρά παιδιά που ό,τι θέλουν το θέλουν εδώ και τώρα χωρίς περιττά λόγια.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", το παραπάνω περιστατικό έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο γνωστό εστιατόριο L’Abreuvoir όπου ο Χ. Παμπούκης δείπνησε με τον Ε. Βενιζέλο, τον Γάλλο τραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς και τους συνεργάτες του.

Εκεί λοιπόν που είχαν τελειώσει το δείπνο τους με τα ακριβά κρασιά και τα μπον φιλέ και αφού είχαν αφιερώσει ώρες να συζητούν για βαρύγδουπα ονόματα τύπου Μέρκελ και Στρος Καν, ο Χ. Παμπούκης δεν ήθελε και πολύ, η συζήτηση του' πεσε βαριά και του' ρθε νταλκάς βαρύς. Έτσι, όντας και μανιώδης καπνιστής είπε να ξεχαρμανιάσει ο άνθρωπος τόσο αυτός όσο και η παρέα του Πιγκάς αλλά οι νομοταγείς σερβιτόροι του έκαναν νερά.

Ωστόσο, τι να κάνουν και αυτοί απλοί υπάλληλοι είναι, αφού έκαναν τη απαιτούμενη υπόδειξη  όπως έπρεπε του έφεραν το τασάκι και μπροστά στα απορημένα βλέμματα των Γάλλων έδειξε ότι εδώ είναι Ελλάδα.

Μάλιστα οι σερβιτόροι εις ένδειξη διαμαρτυρίας έμειναν έξω από το κατάστημα μέχρι να τελειώσουν οι κύριοι το τσιγάρο τους.

Για το τυπικό της υπόθεσης ο λογαριασμός ανήλθε στα 437 ευρώ και τον πλήρωσε ο εκπρόσωπος της Lazard Πιγκάς.

SHARE:

24Media Network