Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την απόφαση για αποχή της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων

Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το Σαββατοκύριακο, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, που καλύπτει μισθολογικά την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους "αρνούμαστε να παρανομήσουμε χωρίς να υπάρχει η σχετική έγκριση, τόσο για τη λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, όσο και για την εργασία-αμοιβή μας». Διευκρινίζουν πως «από την κείμενη νομοθεσία προκύπτει ότι η λειτουργία-εργασία των εργαζομένων στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους κατά τις Κυριακές, τις Αργίες και την 6η μέρα εβδομαδιαίας απασχόλησης γίνεται μετά από έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού. Η απόφαση αυτή έχει αναδρομικότητα 1 μήνα (ως προς την αμοιβή του προσωπικού)[...]

 Η Κυβέρνηση με τον νόμο 4024/2011, ο οποίος έχει πεδίο εφαρμογής από 1η Νοεμβρίου 2011, δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ [...] Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με τη δημοσίευση της ΚΥΑ, που θα νομιμοποιεί την εργασία μας για τις Κυριακές, Αργίες και την 6η μέρα εβδομαδιαίας απασχόλησης, θα εργαζόμαστε κανονικά στους Αρχαιολογικούς Χώρους".

Ανάλογη ανακοίνωση για την αποχή των υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων εκδόθηκε και από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ).

SHARE:

24Media Network