28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται και οι παρελάσεις στην Θεσσαλία

Μαθητική παρέλαση
Μαθητική παρέλαση GEORGE VITSARAS / SOOC

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αναγκάζουν ολοένα και περισσότερες Περιφέρειες να ματαιώσουν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Στην απόφαση να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στην περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησαν τοπικές αρχές σε συνεννόηση με τους φορείς.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, 28 Οκτωβρίου
SHARE:

24Media Network