Άγιο Φως: ‘Εγινε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα – Φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα

Άγιο Φως: ‘Εγινε η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα – Φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα
Τελετή Αγίου Φωτός Eurokinissi

Ποια είναι η διαδικασία που θα τηρηθεί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα.

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από το Ιεροσόλυμα στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.

Δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών:

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα», σημειώνει ο κ. Βλάσης.

«Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί», διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων».

Η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Εν τω μεταξύ πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, καθώς λόγω κορονοϊού, φέτος ο ναός ήταν άδειος, και επιτρεπόταν να παρευρεθούν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός, έως δέκα άνθρωποι. Τηρήθηκαν οι αποστάσεις και οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα