Άγιο Φως: Stop στο ενδεχόμενο κατ΄οίκον παράδοσής του

Ανάσταση
Ανάσταση EUROKINISSI

"Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού" ξεκαθάρισε ο Ν. Χαρδαλιάς, βάζοντας τέλος σε σχετικές πρωτοβουλίες κάποιων δήμων.

"Μπλόκο" στις πρωτοβουλίες διάφορων δήμων της Ελλάδας σχετικά με κατ' οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, έβαλε την Τετάρτη (08/04) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού".

ADVERTISING

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ωστόσο, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να το παραλάβουν, λόγω της απόφασης περί λειτουργίας των ναών κεκλεισμένων των θυρών.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις οικίες του δήμου από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης, με άλλους δημάρχους σε όλη την χώρα να γνωστοποιούν ότι πρόκειται να κάνουν και αυτοί το ίδιο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Πάσχα, Covid-19, Άγιο Φως, Νίκος Χαρδαλιάς
SHARE:

24Media Network