Άγιο Όρος: Συναγερμός με τουλάχιστον 30 κρούσματα - Διασωληνωμένος μοναχός

Πανοραμική εικόνα από τη χερσόνησο του Άθω, όπου βρίσκεται το Άγιο Όρος

Μέχρι στιγμής όλα τα περιστατικά είναι διαχειρίσιμα, εκτός από ένα, το οποίο έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 62χρονο μοναχό.

Έντονη ανησυγία για τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω προκαλεί η ανίχνευση τουλάχιστον 30 κρουσμάτων σε μοναχούς Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών, με έναν μοναχό να έχει ήδη διακομιστεί σε νοσοκομείο και να έχει διασωληνωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη τοπική ιστοσελίδα makthes.gr ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Α. Κασμίρογλου, όλα τα κρούσματα είναι διαχειρίσιμα εκτός από έναν μοναχό ο οποίος έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει άλλωστε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κρούσματα, Covid-19
SHARE: