Lockdown-Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 με 05.00 – Ανοίγουν κομμωτήρια, δεν αλλάζει το SMS 6

Lockdown-Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας 21.00 με 05.00 – Ανοίγουν κομμωτήρια, δεν αλλάζει το SMS 6
A woman wearing a protective face mask walks in Plaka district of Athens, Thursday, March 4, 2021. Greek health authorities have reported an abrupt spike in new confirmed COVID-19 infections, about half of which were in the greater Athens region, despite an ongoing lockdown. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας - Όλα τα νέα μέτρα - Πώς διαμορφώνεται το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας - Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται.

Η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευγγέλου, τον Γκίκα Μαγιορκίνη, καθώς και τον Άκη Σκέρτσο έφερε και τα νέα “έξυπνα” μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα μας εν μέσω lockdown.

Από τις 21:00 λοιπόν θα ξεκινά η απαγόρευση μετακίνησης σε όλη τη χώρα και όλες τις ημέρες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Επίσης, ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι και κομμωτήρια.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

– Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

– Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

– Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει άμεσα δωρεάν τεστ στους πολίτες, από τα φαρμακεία. Στόχος είναι να γίνουν έως και 10.000.000 τεστ για κορονοϊό την εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες θα δικαιούνται ένα δωρεάν τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς του με τον αριθμό ΑΜΚΑ του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα