Άγιο Φως: Χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους φέτος – Πότε φτάνει, πώς θα μοιραστεί

Άγιο Φως: Χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους φέτος – Πότε φτάνει, πώς θα μοιραστεί
Ανάσταση Eurokinissi

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα 3 μόλις ώρες πριν την Ανάσταση, πιθανόν χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους. Αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί εγκαίρως σε όλη την χώρα.

Πιθανόν χωρίς τιμές Αρχηγού κράτους θα φτάσει το Άγιο φως στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο, ενώ με αγώνα δρόμου θα μοιάζει η μεταφορά του από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των Ισραηλινών λόγω πανδημίας, ο υφυπουργός αποδήμου ελληνισμού Κώστας Βλάσης συνοδευόμενος από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, θα πετάξουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ και από εκεί στα Ιεροσόλυμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου για να μεταφέρουν το Άγιο Φως και μαζί και το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 18.00 το απόγευμα, 3 μόλις ώρες πριν την Ανάσταση η οποία επισπεύθηκε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αμέσως μετά σε έναν αγώνα δρόμου, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε δέκα πόλεις της Ελλάδας, ώστε να σημάνει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε:
Θεσσαλονίκη,
Αλεξανδρούπολη,
Λάρισα,
Ιωάννινα,
Ηράκλειο,
Χανιά,
Ρόδος,
Σάμος,
Σαντορίνη
Κέρκυρα

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως για παράδειγμα σε αυτές τις Πελοποννήσου. Εκτιμάται ότι μέσα σε τρεις ώρες η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί στις προγραμματισμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα