Αγρίνιο: Τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη στον διοικητή του νοσοκομείου λόγω αυξημένης θνητότητας

Αγρίνιο: Τελεσίγραφο Κοντοζαμάνη στον διοικητή του νοσοκομείου λόγω αυξημένης θνητότητας
ΜΕΘ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Θα παυθεί ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου εάν δεν παραιτηθεί μέχρι την Δευτέρα, δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τους θανάτους από κορονοϊό στη ΜΕΘ.

Έντονη η αντίδραση του Βασίλη Κοντοζαμάνη για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομέιο του Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας απο κορονοϊό στη ΜΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, είπε πως «είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του».

Την άμεση παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη είχε ζητήσει και ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς. Σύμφωνα με όσα είπε, σε συνάντηση που είχε με το διοικητή, όταν τον ρώτησε “αν έπεσε στην προσοχή του το ποσοστό θνητότητας, μου απάντησε ότι εγώ είμαι λογιστής και δεν ξέρω από ιατρικά θέματα κι έπρεπε κάποιος να μου το πει. Δεν συγκάλεσε ποτέ την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο νοσοκομείο“.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.

Πρόσθεσε ότι πάντα την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής της μονάδας. «Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή.»

Υπενθυμίζεται οτι στο συγεκριμένο νοσοκομείο διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ COVID στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Όπως σημείωνε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας), το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη κλιμακίου υπό τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέα Τσώλη, οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-Covid, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του υπουργείου Υγείας;

2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα