Αιδηψός: Ο νεαρός που κλώτσησε τη γάτα και συνελήφθη, είχε βάψει τον σκύλο του

Αιδηψός: Ο νεαρός που κλώτσησε τη γάτα και συνελήφθη, είχε βάψει τον σκύλο του

Ο συλληφθείς για την κλωτσιά σε γάτα σε ταβέρνα στην Αιδηψό, είχε γράψει στο παρελθόν στον σκύλο του σύμβολα της ποδοσφαιρικής ομάδας που υποστηρίζει.

Παρελθόν αναφορικά με κακοποίηση ζώου είχε ο νεαρός από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα (02/05) μετά από κλωτσιά που έριξε σε γάτα σε ταβέρνα στην Αιδηψό.

Όπως αποκάλυψε με ανάρτησή της η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου, η οποία έφερε στο φως όλο το θέμα, ο άνδρας πριν κάποια χρόνια είχε γράψει με μαρκαδόρο στον σκύλο του την θύρα της ομάδας του και μάλιστα είχε ανεβάσει τη σχετική φωτογραφία στα social media.

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του. Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος:

“Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Το απαράδεκτο βίντεο με την κακοποίηση της γάτας

Στο εν λόγω βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, φαίνεται ότι ένας νεαρός από την Αλβανία, θέλοντας προφανώς να “διασκεδάσει”, πετάει μία αθώα γάτα στη θάλασσα δελεάζοντάς την μ’ ένα ψάρι.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα στην Αιδηψό της Εύβοιας, “επικρότησε” με γέλια και η παρέα του νεαρού αφού δεν διέκρινε κάποιο πρόβλημα στην όλη συμπεριφορά.

Η ιστορία ήρθε στο φως από ανάρτηση της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου, ενώ μόλις το βίντεο έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ άρχισε έρευνα για το περιστατικό αναζητώντας τον δράστη, τον οποίο τελικά συνέλαβε.

Η απάντηση του δράστη για το περιστατικό

Ο δράστης της κακοποίησης του ζώου, προχώρησε σε πολλαπλές αναρτήσεις στα social media μετά την κατακραυγή για την πράξη του.

Αρχικά ξέσπασε με βαριές ύβρεις εναντίον όλων όσων τον κατήγγειλαν, λέγοντας ότι η γάτα δεν έπεσε στη θάλασσα αλλά σε χαλίκια και σχολιάζοντας πως άλλοι άνθρωποι κάνουν πολύ χειρότερες πράξεις σε ζώα.

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν ήταν σωστό, δεν ήταν ωραίο. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω”, είπε σε μία από τις αναρτήσεις του.

Μάλιστα, ανέφερε πως βία είναι και αυτό που υφίσταται ο ίδιος από χρήστες του διαδικτύου, ενώ επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως φιλόζωο.

Καλά στην υγεία της η γάτα

Με ανάρτηση στο Facebook, ο σύνδεσμος “Happy Paws-Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση Β. Εύβοιας” ενημέρωσε το κοινό πως μετά το περιστατικό, το γατάκι είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα