Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός

Ο Σάββας Ξηρός στη δίκη της 17 Νοέμβρη
Ο Σάββας Ξηρός στη δίκη της 17 Νοέμβρη EUROKINISSI

Επικαλείται προβλήματα υγείας και επικαλείται το άρθρο 100Α του ΠΚ, όπως έκανε πριν λίγο καιρό ο Αρ. Φλώρος.

Αίτηση για υφ’ όρον απόλυση κατέθεσε ο Σάββας Ξηρός, καταδικασθείς σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή συην οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο 55χρονος σήμερα βαρυποινίτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας αυτοσχέδιου μηχανισμού που εξερράγη στα χέρια του το 2002 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψής του, ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που εκμεταλλεύθηκε ο Αριστείδης Φλώρος επιχειρώντας -ανεπιτυχώς τελικά- την έξοδό του από τη φυλακή.

ADVERTISING

Ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στην αίτησή του στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 με διάταξη του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών δινόταν στο Σάββα Ξηρό η δυνατότητα απόλυσής του με «βραχιολάκι», καθώς αναφερόταν σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80%. Ωστόσο, ο ισοβίτης αρνήθηκε να φορέσει την υποχρεωτική ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή. Το διάστημα εκείνο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, είχε γνωστοποιήσει το ποσοστό αναπηρίας του Σάββα Ξηρού, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο που σχεδόν πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνει ότι οι όροι κράτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι κατάλληλοι ειδικά για την πάθηση που έχει στα μάτια». Όπως είχε αναφέρει στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, «από την ρύθμιση ωφελούνταν τρεις κρατούμενοι, ο Σ. Ξηρός και άλλοι δύο καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο εκ των οποίων ο ένας ήδη απεβίωσε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σάββας Ξηρός, Αποφυλάκιση Σάββας Ξηρός, 17 Νοέμβρη

24Media Network