Ακόμα πιο χρήσιμο τo 112 με την υπηρεσία ”eCall”

Ακόμα πιο χρήσιμο τo 112 με την υπηρεσία ”eCall”

Διασύνδεση με τη βάση δεδομένων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο αριθμός 112 έγινε ευρύτερα γνωστός από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η υπηρεσία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112», αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη κι έχει σώσει ζωές.

Στην περίπτωση που συνδέεται με τα οχήματα, μέσω του «eCall», είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική καθώς μέχρι σήμερα σε περίπτωση ατυχήματος και εφόσον έχουν ενεργοποιηθεί οι αερόσακοι, αυτομάτως μεταφέρεται σήμα, μέσω του «eCall» στο «112», ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την χειροκίνητη ενεργοποίηση από τον οδηγό, μέσω του διακόπτη SOS που βρίσκεται στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, διαθέτουν «eCall», ενώ πολλές εταιρείες έχουν επιπλέον και δικές τους υπηρεσίες εξυπηρέτησης και υποστήριξης.

Εως τώρα, κατά την κλήση «eCall», η συσκευή IVS που βρίσκεται εντός του οχήματος, στέλνει αυτόματα μια ελάχιστη δέσμη δεδομένων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη θέση του οχήματος (με βάση το GPS της συσκευής IVS), τον αριθμό πλαισίου, το καύσιμο και τη μάρκα/μοντέλο του οχήματος.

Πλέον, με το Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Σταύρος Ασθενίδης, θα μεταφέρονται περισσότερα στοιχεία από τη βάση δεδομένων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που τηρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ο αριθμός κυκλοφορίας, ο αριθμός πλαισίου, ο κωδικός οχήματος, η περιγραφή αμάξης, η μάρκα του οχήματος, το χρώμα, το καύσιμο και η ημερομηνία χορήγησης πρώτης άδειας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αυτό που δεν θα αποστέλλεται, είναι προσωπικά στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη.

Για την υλοποίηση του έργου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα παράσχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων που τηρεί, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του Αναδόχου του ΟΤΕ ΑΕ, θα αναπτύξει την διασύνδεση της βάσης δεδομένων με το Σύστημα Διαχείρισης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης 112.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα