Άκου Μάνα: 8 τρόποι να μεγαλώσετε ένα πραγματικά έξυπνο παιδί – με 8 νοημοσύνες

Άκου Μάνα: 8 τρόποι να μεγαλώσετε ένα πραγματικά έξυπνο παιδί – με 8 νοημοσύνες
Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο κι αυτό γιατί ο βαθμός ευφυΐας ενός ανθρώπου σχετίζεται επιστημονικά με τον τρόπο ζωής του.

Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο κι αυτό γιατί ο βαθμός ευφυΐας ενός ανθρώπου σχετίζεται επιστημονικά με τον τρόπο ζωής του. Ποιοι είναι οι 8 παράγοντες που αναπτύσσουν την εξυπνάδα ενός παιδιού;

Για τι ακριβώς μιλάμε όταν λέμε ένα παιδί έξυπνο; Η νοημοσύνη δεν είναι μία, είναι πολλαπλή. 8 είδη, για την ακρίβεια. Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο κι αυτό γιατί ο βαθμός ευφυΐας ενός ανθρώπου σχετίζεται επιστημονικά με τον τρόπο ζωής του. Ναι θα μου πεις αλλα ειναι ΚΑΙ θεμα γονιδίων.

Από πού παίρνει το παιδί την εξυπνάδα; Από τη μαμά, λέει η επιστήμη. Κατά τ’ άλλα, όλα εξαρτώνται από τους 8 βασικούς παράγοντες που κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα και είναι στο χέρι μας. Ποιοι είναι αυτοί;

Άκου το podcast:

Βρες και κάνε subscribe στο Άκου Μάνα στο Spotify

Περιεχόμενα Επεισοδίου

  • «Ο πιο καλός ο μαθητής δεν είναι πάντα και ο πιο έξυπνος, ούτε και ο πιο ευτυχισμένος».
  • «Η μαμά και ο μπαμπάς θα τα έχουμε καταφέρει όταν μεγαλώνοντας το παιδί γίνει ό,τι ονειρεύτηκε εκείνο. Όχι εμείς».
  • «Τα κύτταρα που περιέχουν πατρικά γονίδια βρίσκονται συσσωρευμένα σε τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με λειτουργίες όπως το σεξ, το φαγητό και η επιθετικότητα. Αλλά τη μισή του εξυπνάδα, το παιδί την παίρνει από τη μαμά, Επιστήμη talking».
  • «Η διαπροσωπική νοημοσύνη σχετίζεται με την ευελιξία στην επικοινωνία. Έχετε δει παιδί γεννημένο δήμαρχο; Αυτό.
  • «Δεν πάμε το παιδί στο τένις από μικρό για να γίνει ο Αντρέ Αγκάσι ντε και σώνει. Αν δεν έχει κλίση ή δεν του αρέσει γιατί να παλεύει με τα μπαλάκια;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα