ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η θετική σκέψη είναι τοξική

Η θετική σκέψη είναι τοξική

Έχουμε καταναλώσει πολλή περισσότερη θετική ενέργεια (και θετική σκέψη) από όση αντέχαμε. Πώς έγινε τοξική και γιατί χρειαζόμαστε τον αρνητισμό.

Concept image of anxiety and negative emotion. Waste paper and head silhouette.

Γιατί θα πρέπει να σκεφτείτε τις ψυχικές διαταραχές ως "κολλώδεις τάσεις" του μυαλού

Μήπως οι ψυχικές διαταραχές σχετίζονται με κάτι πιο περίπλοκο από μια ανισορροπία χημικών ουσιών στον εγκέφαλο ή μια βιολογική απόκλιση; Η θέση του ενσωματωμένου ενακτιβισμού.

Αθήνα

Κορονοϊός: Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας - Λιγότερη εξωστρέφεια και φιλικότητα

Εν καιρώ πανδημίας η προσωπικότητα των ανθρώπων άλλαξε όσο θα άλλαζε μέσα σε μια κανονική (χωρίς κορονοϊό) δεκαετία. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις στους νεαρούς ενήλικες.

Έρευνες δείχνουν πως τα αγόρια εκβιάζονται από μικρά, να αποστασιοποιηθούν από τις μητέρες τους και τα συναισθήματα τους, προκειμένου να γίνουν 'άνδρες'.

Οι άνδρες που δεν κλαίνε απειλούνται με προβλήματα υγείας και μοναξιά

Η συναισθηματική καταπίεση των ανδρών 'χρεώνεται' στην κοινωνία που τους μαθαίνει από όταν είναι 2 χρόνων να προσαρμόζονται στα παραδοσιακά 'πρέπει'' της. Οι συνέπειες γίνονται όλο και πιο οδυνηρές

High angle view photo of a senior man relaxing while floating in the ocean using swimming tube; wide photo dimensions

Λατέρνα, φτώχεια και Ολιστική Ζωή

Η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη για "ολιστική προσέγγιση" της ζωής, προτρέπει τους Έλληνες να επιστρέψουν στην "φτώχεια και καλοπέραση" των περασμένων δεκαετιών. Αν και ο "ολισμός" είναι πια χαρακτηριστικό των ελίτ.

Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια;

Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια;

Σήμερα με μέσο όρο 1,3 παιδιά ανά οικογένεια, τα μοναχοπαίδια από εξαίρεση, γίνονται σιγά σιγά ο κανόνας για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Τι άνθρωπος γίνεσαι όταν σολάρεις στη φαμίλια;

Coronavirus, Blood, Hospital, Tube, Examination, Brazil

Ψυχικές διαταραχές: Θα εντοπίζονται και από μια απλή εξέταση αίματος

Επιστήμονες σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τρόπους για να 'δίνει' το αίμα μας, τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες. Πρόσφατη μελέτη ερεύνησε πώς θα 'δείχνει' ψυχικές διαταραχές.

Μπορούμε να προλάβουμε εγκλήματα όπως αυτό της Πάτρας;

Μπορούμε να προλάβουμε εγκλήματα όπως αυτό της Πάτρας;

Υπάρχει τρόπος να διαγνώσουμε έγκαιρα την ψυχοπαθολογία ενός επικίνδυνου ανθρώπου και να προλάβουμε τυχόν τραγικές καταστάσεις με θύματα παιδιά, όπως αυτές που παρακολουθούμε στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας;

Best time to workout concept, clock and dumbbell background

Τα 30 λεπτά τη μέρα που θα σώσουν τη ζωή σου

Στα καλά νέα, για να ξεφορτωθούμε το άγχος ή την κατάθλιψη χρειαζόμαστε άσκηση, μικρότερης έντασης και διάρκειας από εκείνη που 'δίνει' τη σωματική υγεία. Στα κακά νέα, πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ.

Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Η ανατριχιαστική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας - Το "δέντρο κρεμάλα" και το απειλητικό πρόσωπο

Η ανάλυση και η ερμηνεία της παιδοψυχολόγου Χριστίνας Μπογιατζή για την ζωγραφιά της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι συγκλονιστική και έρχεται σε πλήρη συνάρτηση με όσα ξέρουμε σήμερα, μετά την σύλληψη της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παχύσαρκο 1 στα 3 Ελληνόπουλα: Πώς βοηθάμε ένα παιδί που "λυγίζει" από το ίδιο του το βάρος

Παχύσαρκο 1 στα 3 Ελληνόπουλα: Πώς βοηθάμε ένα παιδί που "λυγίζει" από το ίδιο του το βάρος

Στο νέο επεισόδιο του "Άκου Μάνα" η Φραντζέσκα Καραγιάννη μιλά για όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το βαρύ φορτίο που κουβαλάνε τα παιδιά που το βάρος τους υπερβαίνει το φυσιολογικό.

Η τηλεοπτική σειρά, με τίτλο 'The Act' ασχολείται με την ιστορία της Dee Dee Blanchard, εκ των πιο γνωστών υποθέσεων Συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και θύμα την κόρη της, Gypsy.

Τι είναι το Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου στο οποίο αναφέρθηκε η μητέρα στην Πάτρα

Τι είναι το "Σύνδρομο Μινχάουζεν" που ανέφερε η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν -σε τρία χρόνια- στην Πάτρα, τι επιδιώκουν αυτοί που έχουν τη διαταραχή και ποια είναι τα συμπτώματα.

Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο κι αυτό γιατί ο βαθμός ευφυΐας ενός ανθρώπου σχετίζεται επιστημονικά με τον τρόπο ζωής του.

Άκου Μάνα: 8 τρόποι να μεγαλώσετε ένα πραγματικά έξυπνο παιδί - με 8 νοημοσύνες

Τα παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης τείνουν να ζουν περισσότερο κι αυτό γιατί ο βαθμός ευφυΐας ενός ανθρώπου σχετίζεται επιστημονικά με τον τρόπο ζωής του. Ποιοι είναι οι 8 παράγοντες που αναπτύσσουν την εξυπνάδα ενός παιδιού;