Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη EUROKINISSI

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιερώνυμος φέρεται να είναι ενοχλημένος από την απόφαση του ΣτΕ για το σφράγισμα του ναού στο κτήμα Προμπονά.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τον τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, η συνάντηση αναβάλλεται λόγω φόρτου εργασίας του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία μάλιστα καλείται την Παρασκευή να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, ότι η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για τη σφράγιση του ναού στο κτήμα Προμπονά, είναι εκείνη που οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε με απόφασή του υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κρίνοντας πως ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά κακώς σφραγίστηκε με απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Mε την υπ΄ αριθμ. 1999/2018 απόφασή του το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι είναι βάσιμη την αίτηση ακύρωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων ζητώντας την ακύρωση της απόφασής του (8.3.2018) με την οποία σφραγίστηκε η Εκκλησία εντός του κτήματος Προμπονά, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό ναό που τέθηκε σε λειτουργία χωρίς την άδειά του. Της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών είχε προηγηθεί η προσπάθεια του Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου και ηγούμενου της Μονής Βλατάδων να τελέσει θεία λειτουργία των Χαιρετισμών στον ναό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, Βαρθολομαίος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανατρέπεται η σφράγιση του ναού στο κτήμα Προμπονά

SHARE:

24Media Network