Σχολείο στον Άλιμο: Η αλήθεια για τον διευθυντή που δεν άνοιξε τη θέρμανση και η κόντρα με τον Δήμαρχο

Σχολείο στον Άλιμο: Η αλήθεια για τον διευθυντή που δεν άνοιξε τη θέρμανση και η κόντρα με τον Δήμαρχο
Παιδιά σε σχολείο (Φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο φόβος της διαρροής φυσικού αερίου, η κόντρα του διευθυντή με το δήμο, η επιστολή της σχολικής επιτροπής και η επικοινωνιακή διαχείριση ενός πολύ σοβαρού θέματος.

Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι διευθυντής σχολικής μονάδας της περιοχής αρνιόταν να ενεργοποιήσει τη θέρμανση στο σχολείο κάτι που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μπορείτε να την δείτε εδώ:

Η (πλήρης) αλήθεια είναι ότι μεταξύ της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας υποβόσκει σοβαρή κόντρα τους τελευταίους μήνες η οποία έχεο ξεσπάσει λόγω ενός πολύ συγκριμένου λόγου. Των αυξημέων λογαριασμών του φυσικού αερίου.

Οι επικεφαλής των σχολείων (2ο Λυκείου Αλίμου και 4ο γυμνάσιο Αλίμου τα οποία συστεγάζονται) φοβήθηκαν για διαρροή και ζήτησαν από το Δήμο να στείλει στο χώρο τεχνικό για να ελέγξει την εγκατάσταση.

Η σχολική επιτροπή του Δήμου κάλεσε με επστολή της τους διευθυντές να ενεργοποιήσουν κανονικά τη θέρμανση χρησιμοποιώντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα αυστηρό και απότομο ύφος.

Ο διευθυντής αντέδρασε, τόνισε ότι δεν είναι υπηρέτης κανενός και απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη ενός πιθανό ατυχήματος το οποίο θα μπορούσε να να έχει και σοβαρές συνέπειες.

Την Τετάρτη αργά το βράδυ ο δήμαρχος βρέθηκε στο χώρο του σχολείου και αφού έπεισε το φύλακα μπήκε στο χώρο (μαζί με τεχνικούς) και ενεργοποίησε τη θέρμανση όπως φαίνεται και στο σχετικό video στο facebook.

Δεν είναι λίγοι στο δημοτικό συμβούλιο που μιλούν για επικοινωνιακό show του Δημάρχου. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με αμοιβαία κατανόηση και διάλογο κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Την Πέμπτη βρέθηκαν στο χώρο του σχολείο τεχνικοί για να ελέγχουν διεξοδικά την εγκατάσταση και να διαπιστώσουν αν πράγματι υπάρχει διαρροή ή όχι.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες οι σχέσεις του δημάρχου με το διευθυντή δοκιμάστηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο όταν ο δήμος δεν πλήρωσε τιμολόγιο ύψους 400 ευρώ για γραφική ύλη με τη δικαιολογία ότι δεν προτιμήθηκε ο προμηθευτής που είχε ο ίδιος ορίσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα