Άλκης Καμπανός: “Τον χτύπησαν με πέντε διαφορετικά όπλα”, κατέθεσε η ιατροδικαστής – Συγκλονιστική μαρτυρία

Άλκης Καμπανός: “Τον χτύπησαν με πέντε διαφορετικά όπλα”, κατέθεσε η ιατροδικαστής – Συγκλονιστική μαρτυρία
Graffiti στη μνήμη του Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα έφερε η σορός του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής, Λήδα Κοβάτση για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα έφερε η σορός του Άλκη Καμπανού όπως κατέθεσε η ιατροδικαστής Λήδα–Καλλιόπη Κοβάτση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Όπως αναφέρει το GRTimes, η ιατροδικαστής, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου, αποδίδοντας τον θάνατο σε συνδυασμό κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στα κάτω άκρα.

“Ήταν πολυτραυματίας”

“Έχει τρώσει τη μηριαία αρτηρία και έχει προκαλέσει μαζική αιμορραγία”, ανέφερε στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα επέδειξε και σχετικές φωτογραφίες από τη σορό. “Ακόμη, διακριβώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό μηρό – δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου- μήκους 4 εκατοστών. Από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο. Το ένα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ. Δεν μπορώ να αποκλείσω το άλλο να προήλθε από δρεπάνι. Δεν ήταν πλήρες τραύμα από δρεπάνι-Μόνο αν μπήκε λίγο η λάμα», επισήμανε, διευκρινίζοντας σχετικά με τη συμβατότητα των τραυμάτων με τα κατασχεθέντα όπλα. «Ιατρικά δεν μπορώ να απαντήσω για το ποιο τραύμα επέφερε το θάνατο. Ήταν πολυτραυματίας“.

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ο Άλκης θα μπορούσε να επιβιώσει με έγκαιρη επέμβαση, η μάρτυρας απάντησε: Ακόμη και έξω από νοσοκομείο να γινόταν το περιστατικό δεν θα επιβίωνε. Γιατί το τραύμα στο κεφάλι εξωτερικά δεν φαινόταν ότι ήταν τόσο σοβαρό. Γι’ αυτό μίλησα για συνδυασμό τραυμάτων. Στο σώμα υπήρχαν τρία διαφορετικά τραύματα από τέμνοντα και νύσσοντα όργανα και δύο από διαφορετικά θλώντα όργανα”.

Η ιατροδικαστής παρακάλεσε τους γονείς να βγουν από την αίθουσα

Λίγο πριν την κατάθεσή της, προηγήθηκε μία συγκλονιστική στιγμή, καθώς, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα η Λήδα Κοβάτση, είπε: “Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά, ως μάνα συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη να βγουν από την αίθουσα“.

Στη συνέχεια, οι γονείς του 19χρονου αποχώρησαν από την αίθουσα και η κ. Κοβάτση ξεκίνησε την κατάθεσή της αναλύοντας τα ευρήματα στη σορό του Άλκη αλλά και στα σώματα των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, η συνήγορος ενός εξ των 12 κατηγορούμενων, Κική Μπακιρτζίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμβουλή της κ. Κοβάτση.

“Η κ. Κοβάτση δεν έχει έρθει εδώ ούτε ως μητέρα, ούτε ως συμπεθέρα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιο πράγμα τόσα χρόνια στις δικαστικές αίθουσες“. Την απάντηση έδωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως δεν το ξανάκουσε γιατί τέτοιο έγκλημα δεν έχει ξαναγίνει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα